Julen skal være en tid uden stress!

Julen bør være fri af stress og fyldt af
– fred og nærvær med dig selv og dem, du holder af. 

Julestress undgås som al anden stress ved at fjerne det, du frygter – det, der belaster, ja måske endda det, der overbelaster dig. Sænk forventningerne til dig selv og dine omgivelser til et niveau, du og dine omgivelser kan indfri og er afstemt med. Når du har gjort det, er du godt på vej mod en god og fredfyldt jul. 

Det er svært at nyde noget, hvis man hele tiden er på flugt fra noget, som fx ikke at kunne leve op til andres og ens egne høje forventninger til, hvad julen skal bestå af, hvilke ting, der skal ske, og hvornår. Ikke mindst forventningen om, at alt skal være perfekt. Husk, at julen handler først og fremmest om nærhed, ro og fred.

Fem ting, der letter julestressen:

1. Afstem dine og andres forventninger med, hvad der er muligt og stadig rart for alle – også dig.

2. Fjern din frygt for ikke at gøre det godt nok.

3. Læg en plan, der kan holde dig fri af julestress og hold den.

4. Vær tro mod dine værdier og ressourcer. Der er grænser for, hvad vi kan og stadig have det godt med det.

5. Plej din mentale sundhed også i december, en daglig gåtur i naturen er din ven i travlheden.

At undgå stress handler også i julen om at lægge en plan, der holder. Det handler om at være tro mod sine værdier og sine ressourcer – timer i døgnet. Husk, du vælger selv dine reaktioner på tanker og handlinger. Så, hvis du har tænkt dig om og lagt din plan, kan du, hver gang nye krav og nye forventninger rammer dig, også dem du selv finder på, blot vende tilbage til din plan og holde fast i den. Det er dit valg.

Få en god jul uden stress – læg en plan

En god plan er: Målbar og konkret, ikke bare løse hensigtserklæringer. Den er kommunikeret og accepteret til og af dem, den omfatter.

Start julemåneden med at tænke igennem, hvordan din jul skal være i år, det er faktisk også en hyggelig stund. Hvad du har mulighed for, hvem og hvad der skal være med, og hvad der ikke skal være med. Husk at starte med målet, hvordan skal julen være i år. Skriv det ned og læs det igen efter nogle dage. Er du stadig enig i, at det, du har skrevet, er DIN og jeres jul i år, at det er lige præcis sådan, julen skal være i år, så er det sådan, du fortæller omverdenen, at den bliver – det er din jul.

Husk at leve efter dine egne værdier og at leve i nuet også i december – julen handler om fred, om eftertanke og ikke mindst om at mærke nuet. 

At leve i nuet op til jul er fx at gøre forberedelserne til en del af festen, hyg dig med dem, glæd dig over dem, hver og en.

Jul og nærhed

Husk dine pauser og din tid til refleksion hver dag, også den daglige tur ud i naturen, en rask gåtur klarer tankerne og plejer din mentale sundhed. 

En del af forberedelserne er også at være klar til og åben over for at mærke julefreden sænke sig i sindet og kroppen – det kommer ikke nødvendigvis af sig selv.

Det vigtigste i julen er at være sammen i fred og glæde, i balance og ro med sig selv og sine kære. Det mål bliver alt for let presset til side af krav og forventninger om den perfekte og store gavefest. Men du bestemmer – om det skal ske i din jul i år. 

Jeg ønsker dig en fredfyldt og dejlig julemåned.

1   kommentar
  • Naja Christiansen, 20 dec 2017

    Kære Steen Tak for den reminder :) Ønsker dig en glædelig jul. Hilsner Naja

     

Kommenter

Kontor

Strandbakken 10,
3600 Frederikssund
Telefon:
71 75 20 16

Mail:
steen@st-coaching.dk

Mødefaciliteter

3600 Frederikssund

Online-møder:

Skype og FaceTime

Samarbejder

saxo.com

CVR

CVR. Nr. 17492942

Bank

Danske Bank

Rådgivning om stress

Tlf. 71 75 20 16

st-coaching.dk  |  Telefon: (+45) 71 75 20 16  |  Mail: steen@st-coaching.dk  |  CVR: 17492942  |