Stå fast - sæt verden på en pause

Stå fast med Mindfulness 

Når det accelererende samfund hiver og flår i os – stiger behovet for at kunne stå fast, at sætte verden på pause et øjeblik. De simple Mindfulness teknikker er et stærkt redskab til at opnå øjeblikke med ro – teknikker, som alle kan bruge med succes.

Drop ikke Mindfulness, øg i stedet din brug af teknikken.

Netop nu sælger bogen ”Stå fast” af Svend Brinkmann rigtig godt, og der er et godt budskab i bogen. Vi skal stå mere fast ellers falder vi af den stadig accelererende karrusel, men vi skal ikke droppe Mindfulness – det er det værktøj, der er mest effektivt til at få os til at stå fast i en hektisk tid.

Budskabet om at stå fast kræver for de fleste også konkrete værktøjer for at gøre det. Her er ”Nej-hatten” ikke altid det bedste og letteste værktøj at tage i anvendelse. Udfordringen ligger i, at vi som mennesker gerne vil være positive, at vi både ønsker at blive på karrusellen og ikke falde af den i farten. Derfor vælger vi instinktivt negative værktøjer som fx ”Nej-hatten”. 

Vi må ikke glemme, at mere end 35.000 danskere dagligt er hoppet af karrusellen, ikke fordi de selv valgte det, men fordi stresssymptomer tvang dem til det. Så vi skal gøre noget. Det er alvor, mere end 1.400 dør af stress årligt.

Mindfulness fjerner ikke dine stressfaktorer!

Men Mindfulness teknikken hjælper dig med at finde den ro, du har så hårdt brug for for at styre dit liv og skabe en god, sund, mental balance i en travl hverdag.

Mindfulness har intet med spirituelle seancer eller religiøse filosofier at gøre. Ligesom du har brug for noget teknik, når du skal træne fysisk med løb, svømning, golf, eller hvad du nu benytter dig af, når du passer på din krops fysiske sundhed – så har du også brug for noget teknik, når du skal passe på din mentale sundhed. 

Det er langt lettere at lære Mindfulness teknikken end at lære at løbe rigtigt eller spille golf!

SAD, som står for Stress, Angst og Depression er den største sundhedsmæssige udfordring, vi står over for. SAD står i dag for mere end 35 % af alt sygefravær og forventes at runde de 50 % inden for de næste 4 år (2020). Ligesom med hjerte-kar sygdomme og sukkersyge handler det om, at vi hver især tager ansvar for vores sundhed. Det kommer ikke af sig selv.

Læs blogindlægget om stress skyldes fritiden eller arbejdet her

Mindfulness er en simpel og effektiv metode til at skabe øjeblikke af ro i din hverdag. Det kræver intet af dig, du skal ikke præstere noget, blot sætte verden på pause nogle minutter, lade din hjerne hvile og samle ny energi.

Hvilke udfordringer har vi med Mindfulness?

Det fulde og helt dækkende svar er at bruge Mindfulness dagligt i nogle få minutter. Det kræver ingen redskaber, ingen særlig påklædning, intet udstyr. Du kan udføre det alle steder, foran computeren, på toilettet, i køen i Netto, i sofaen, mens ungerne ser TV – du vælger selv tid og sted. Alt hvad det kræver er blot, at du gør det – at du sætter verden på pause et øjeblik. At du står fast i din verden et øjeblik.

Læs mere om Mindfulness i dette blogindlæg

Læs om kurser i Mindfulness teknikken her

0   kommentarer

    Der er endnu ingen kommentarer

Kommenter

Kontor

Strandbakken 10,
3600 Frederikssund
Telefon:
71 75 20 16

Mail:
steen@st-coaching.dk

Mødefaciliteter

3600 Frederikssund

Online-møder:

Skype og FaceTime

CVR

CVR. Nr. 17492942

Bank

Danske Bank

Rådgivning om stress

Tlf. 71 75 20 16

st-coaching.dk  |  Telefon: (+45) 71 75 20 16  |  Mail: steen@st-coaching.dk  |  CVR: 17492942  |