Myter om stress

Der er mange myter om stress - også mange forkerte

Stress er ikke et udtryk for svaghed

Stress er ikke et udtryk for svaghed! 

For det første er det vigtigt at skelne mellem travlhed og at være langvarigt stresset. Langvarig stress er et udtryk for, at du selv eller andre har presset dig for meget og for længe, at du er forgiftet af kamphormoner. 

Stress rammer også de dygtige og stærke! 

Ja - Desværre rammer den alle, der bliver presset længe nok, nogle rammes efter uger andre efter år. En tommelfingerregel siger, at det tager halvdelen af den tid, det tager at blive stresssyg, at blive rask igen. Det vil sige, at langvarig stress oparbejdet over 4 år tager 2 år at komme af med. Så sig hellere fra i dag end i morgen.

Der er findes ikke god og dårlig stress! 

Stress kan ikke deles op i god og dårlig. Derimod i den aktive og den stille stress. For megen stress er altid farligt, det bliver du syg af i en grad, der invaliderer din hjerne i op til flere år. Længere er den ikke.

Det er ikke kun faktiske handlinger, der kan give stress!

Stresshormoner udløses af såvel vores tanker som vores handlinger. Så hvis vi frygter eller bekymrer os om noget, der måske vil ske, kan det give en stressreaktion i kroppen.

Stress klares ikke med en uge fri! 

Er du blevet syg af langvarig stress, taler vi om 6 til 18 måneder, hvor du er ude af drift. Stresssygdommen vil ramme dig, hvor du er svagest, så tag det alvorligt. Stress er en folkesygdom, der sætter sine spor med: Depression, angst, hukommelsestab, hjertesygdomme, smerter, personlighedsforandringer og meget mere.

Men lad det være sagt – en uges timeout er aldrig at fornægte.

Af Steen Thomsen

Kontor

Strandbakken 10,
3600 Frederikssund
Telefon:
71 75 20 16

Mail:
steen@st-coaching.dk

Mødefaciliteter

3600 Frederikssund

Online-møder:

Skype og FaceTime

CVR

CVR. Nr. 17492942

Bank

Danske Bank

Rådgivning om stress

Tlf. 71 75 20 16

st-coaching.dk  |  Telefon: (+45) 71 75 20 16  |  Mail: steen@st-coaching.dk  |  CVR: 17492942  |